Δρ. Γιώργος Κορρές, MD, PhD, BSc (Hons) CMB –
Ωτορινολαρυγγολόγος / Νευρο-ωτολόγος –
Επιστημονικός συνεργάτης Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ –
Honorary Fellow in Neuro-otology, RNTNEH, UCL.
Ο Δρ. Γιώργος Κορρές γεννήθηκε στην Αθήνα, ολοκληρώνοντας την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση στη Σχολή Μωραϊτη. Στη συνέχεια, μετέβη στο Cambridge της Μεγ.Βρετανίας όπου μετά από 3 χρόνια σπουδών έλαβε το πτυχίο Bachelor (Honours) in Cell and Molecular Biology. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στην Ιατρική το 2006. Στη συνέχεια ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Αθηνών αφού ολοκλήρωσε τη Διδακτορική Διατριβή του σε αντικείμενο σχετικό με Ωτολογία με βαθμό Άριστα. Κατά την περίοδο αυτή και για 3 μήνες υπήρξε Clinical Observer in Otology στο Guy’s and St.Thomas’ στο Λονδίνο. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη Στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, ως γιατρός μονάδος.
Τα επόμενα 4 χρόνια είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας στη Β’Πανεπιστημιακή ΩΡΛ κλινική, στο ΠΓΝ Αττικόν, ολοκληρώνοντας τον χρόνο ειδικότητας. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις εργαστηριακές εξετάσεις ιλίγγου και βαρηκοΐας, στο εργαστήριο Νευρο-Ωτολογίας του Νοσοκομείου. Τον Απρίλιο του 2013 και για 3 μήνες μετέβη στη Νέα Υόρκη, όπου παρακολούθησε τις δραστηριότητες της Ωτολογικής κλινικής, στο New York Presbyterian Hospital, Columbia University σαν Clinical Observer. Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Ωτορινολαρυγγολογίας τον Δεκέμβριο του 2014.
Στη συνέχεια, το 2015 και στα πλαίσια της μετεκπαίδευσης του, μετέβη στη Μεγ. Βρετανία για μετεκπαίδευση και κατά το πρώτο χρονικό διάστημα εργάσθηκε σε έμμισθη θέση Trust Doctor με γενικά καθήκοντα ΩΡΛ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen’s Hospital του Λονδίνου, συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες της κλινικής δηλαδή στα εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία και εφημερίες του ΩΡΛ Τμήματος.
Τον Ιανουάριο του 2016, προσλήφθηκε στο Μάντσεστερ της Μεγ. Βρετανίας, σε έμμισθη θέση στα Central Manchester University Hospitals. Εργάσθηκε ως Senior Clinical Fellow in Otology στο Manchester Royal Infirmary και στο Trafford Hospital, συμμετέχοντας στα εξειδικευμένα εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία Ωτολογίας, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με έρευνα σχετική με τη Γενετική της Κώφωσης.
Στη συνέχεια εργάσθηκε σε έμμισθη θέση στο Royal National Throat, Nose and Ear Hospital, του University College London Hospitals, το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς των δύσκολων ΩΡΛ περιστατικών στη Μεγ. Βρετανια. Εκεί απέκτησε ιδιαίτερη εμπειρία σε παθήσεις Ιλίγγου και Βαρηκοΐας ως έμμισθος Clinical Fellow in Audiovestibular Medicine, συνεχίζοντας παράλληλα το ερευνητικό του έργο, και εισάγοντας τη νόσο του Meniere στο Βρετανικό πρόγραμμα μελέτης γονιδιώματος (100k genome project), με την προοπτική να αναγνωρισθεί πιθανώς το υπεύθυνο γονίδιο για το σύνδρομο αυτό.
Έχει περισσότερες από 20 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά (pubmed) και 15 σε Ελληνικά, με κύριο αντικείμενο τον Ίλιγγο και βαρηκοΐα. Έχει τέλος βοηθήσει στη συγγραφή κεφαλαίων σε Αμερικάνικα και Ελληνικά βιβλία, ενώ αποτέλεσε Διδάσκων αλλά και Εξεταστής φοιτητών Ιατρικής στο University College London κατά τη διάρκεια παραμονής του στο Λονδίνο.
Τέλος, έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Διεθνών και Ελληνικών συνεδρίων, με αναρτημένες ανακοινώσεις, ως ομιλητής αλλά και εκπαιδευτής.